İslam’ın şartlarından olan hac vazifelerini yerine getirmenin hayalini kuran birçok kişi, her sene hac ücretlerine ve diğer hac detaylarına ilişkin sorgulamalarda bulunur. Bu kapsamda 2024 yılı için geri sayımın devam ettiği şu günlerde yeni yılda kutsal topraklara gitme hayallerini gerçekleştirebilmek adına nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini merak eden vatandaşlar, son günlerde arama motorlarına yöneldi.

2024 yılının Kurban Bayramı’nda kutsal toprakları ziyaret ederek dini vazifelerini yerine getirmek isteyenler için ön başvuru şartları ve ön başvuru ücretine yönelik birtakım gelişmeler yaşandı. Peki, hac ön başvuru ücreti nereye yatırılır? Hac kayıtları nereden ve nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

HAC ÖN KAYITLARI NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Hac ön kayıtlarının nasıl ve nereden yapılacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda yetkili kurumların güncel duyurularını yakın takip altına alan hacı adayları, arama motorlarında sık sık sorgulamalar yapmaya başladı. Edinilen bilgilere göre 13 Eylül tarihinde başlamış olan ön kayıt süreci, 11 Ekim Çarşamba (bugün) sona erecek. Başvurular e- Devlet sistemi üzerinden kabul edilecek.

e- Devlet istemi üzerinden hac için ön kayıt oluşturmak isteyen hacı adayları, ilk olarak ön kayıt ücretini yatırmalılardır. Ücretin yatırılmasının ardından T.C. kimlik numarası ve şifre ile e- Devlet sistemine giriş yapılmalı ve ilgili ön kayıt ekranından online olarak kayıt oluşturulmalıdır. Ayrıca detaylı bilgi için Hac ve Umre Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden destek alınabilir ek olarak kurumun 0850 260 13 13 numaralı Çağrı Merkezi ile de iletişim kurulabilir.

HAC ÖN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Hacı adayları için belirlenmiş olan hac ön kayıt ücreti 450 TL’dir. Hac için ön kayıt ücretleri; Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Albaraka Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası üzerinden yatırılabilmektedir.