26. Kez yapılan Uluslararası Eşme Turistik Kilim Kültür ve Sanat Festivali için Eşme Belediyesi evlerden kilim toplayarak sergileyecek.

- Kilimsiz kilim festivali eleştirileri olmuştu

Geçtiğimiz senelerde yapılan Kilim festivallerinde kilim temasının öne çıkmaması ve kilimin yeteri kadar tanıtılamaması eleştirilere sebep olmuştu.

Bu yılki festivalde eleştirileri ortadan kaldırmak adına  belediye evlerden ödünç kilim toplayacak festival sonunda kilimleri geri teslim edecek. Eşme Belediyesi, yayımladığı duyuruda, “Uluslararası Eşme Turistik Kilim Kültür Ve Sanat Festivali yapılacak. 26. Uluslararası Eşme Turistik Kilim Kültür ve Sanat Festivalinde evinizde ki kıymetli kilimlerinize İhtiyacımız var.

Kilimleriniz kayıt altına alınıp festival boyunca çok iyi bir şekilde muhafaza edilerek festival sonunda sizlere geri teslim edilecektir. Festivalden hemen sonra kayıt numaranızla belediyeye gelip kilimlerinizi geri alabileceksiniz.

Eşme’nin tanıtımına yapacağınız bu katkıdan dolayı Eşme Belediyesi seçilen ilk 5 kilime toplamda 50.000₺ ödül dağıtacaktır.

Not: Kiliminizin kaybolması durumunda tüm zararınız Eşme Belediyesi tarafından karşılanacaktır” denildi.

Editör: Ozan Yavuz