Tarihi ilk çağa kadar uzanan Beypazarı, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olmasıyla da ön plana çıkıyor. Ankara tarihini en net şekilde yansıtan ilçelerden biri olduğunu da eklemek gerekir. Mutlaka görmeniz gereken yerlere bazı örnekler verelim.
Beypazarı Evleri
Beypazarı dendiğinde akla ilk gelen evleridir. Cumbalı yapıda olan bu evlerin çok büyük bir bölümü Osmanlı döneminden kalmış. 2 asırlık tarihe sahip olan konakların dahi bulunduğunu belirtelim. Beypazarı evlerini özel kılan unsurlardan biri de birbirinin ışığını ve aynı zamanda manzarasını kesmeyecek şekilde inşa edilmiş olmasıdır. Yan yana sıralanmış olan evlerin bazıları pansiyon olarak turistlere hizmet veriyor. Çoğu zaman bu tarihi evlerde konaklamak isteyenlerin sayısı bir otelde kalmayı seçenlerden daha fazla oluyor. Bu evlerin en üst kısmında “guşgana” adı verilen bir bölüm bulunur. Bu bölümde yemekler kurutulur ve saklanır. Kapılarda ise halkalar vardır ve eğer halkalar birbirine bağlanmışsa bu ev sahibinin evde olmadığını gösterir.
Suluhan Kervansarayı ve Nasuh Paşa Hanı
Osmanlı döneminde şehir içerisinde inşa edilen hanlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Beypazarı Çarşısı’na yakın bir mesafede bulunan Suluhan Kervansarayı ve Nasuh Paşa Hanı, 1613 yılında Osmanlı Sadrazamı Nasuh Paşa tarafından yaptırılmış. Zamanla yıpranmış olsa da birkaç defa restorasyon çalışmasından geçirilen kervansaray ve han günümüzde halen ilk günkü görüntüsünü sergilemeye devam ediyor. Kervansaray ve han eski dönemlerde Ankara ile İstanbul arasında seyahat eden tüccarların konakladığı bir yerdi. Otantik bir atmosfere sahip olduğunu da bilmeyenler için aktaralım.
Halk Evi
Mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri de Halk Evi oluyor. Beypazarı’nın kültürünü ve yüzyıllardır devam eden geleneklerini sürdürme amacıyla inşa edilen Halk Evi, 1939 yılında tamamlandı. Bu bölgeye özgü el sanatlarının da sergilendiği Hal Evi aynı zamanda tiyatro ve sinema gösterimlerinin de olduğu bir yerdir.
Tarihi Gümüşçüler Çarşısı
Gümüş işlemeciliği Beypazarı’nın simgelerinden biri haline gelmiş durumdadır. Bu özel gümüşler ise tarihi Gümüşçüler Çarşısı içerisinde sergilenir. Muhteşem işçilik örneklerini görmek isteyenler ve aynı zamanda gümüş tutkunu olanlar rotasını bu çarşıya çeviriyor. Çarşı, tarihi bir atmosfere sahip olmasıyla da ön plana çıkıyor. Bol bol şahane fotoğraflar çekmek isteyenler de soluğu bu çarşıda alıyor.
Eğriova Tabiat Parkı
Beypazarı doğal güzellikleriyle de beğeni toplayan bir ilçedir. Eğriova Yaylası ve Tabiat Parkı ise mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. İlçe merkezine 50 km mesafede yer alan bu alan, doğa ile baş başa kalmak isteyenler için harika bir tercih olacaktır. Yayla içerisinde pınarların oluşturduğu bir gölet de bulunuyor. Harika bir mesire yeri olduğunu da eklemek gerekir. Uzun bir orman yürüyüşü sonrasında gölete ulaşabilirsiniz.
Beypazarı’nda görülmeye değer yerler sadece bununla sınırlı değil. Gezilecek yer sayısının son derece fazla olması, yerleşmek amacıyla da Beypazarı’nı seçenlerin sayısının artmasını sağlıyor. Eğer siz de bu grupta yer alıyorsanız hemen Beypazarı kiralık daire ilanlarını incelemeye başlayın.
Beypazarı’nda Ev Kiraları Ne Kadar?
Ev kiraları değişiyor çünkü evin yeni olup olmadığı, metrekaresi, sahip olduğu özellikler gibi pek çok unsur kira fiyatlarının da değişmesini beraberinde getiriyor. Bu konuda fikir sahibi olmak isterseniz hemen hepsiemlak internet sitesine tıklayın. Kiralık ve satılık ev fiyatlarını karşınızda görebilir ve evleri de inceleyebilirsiniz. Ev ilanlarını fiyatına göre sıralama şansına da sahip olacaksınız.