Uşak'ın Banaz İlçesi’nden Kırklareli Üniversitesi'ne öğrenci olarak gelen Balu, burada aşkı da bulduktan sonra hayatını Kırklareli'ne taşıdı. Kabin hostesliği mesleğini bırakıp, eşinin babasına ait çay ocağını işletmeye başladı.

Üniversite eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra, eşiyle burada karşılaştı ve evlendikten sonra Kırklareli Otogarındaki işletmelerinde çay ocağı işletiyor.

- "Asıl Mesleğim Kabin Hostesliğiydi"

Balu, bu süreci şu sözlerle anlatıyor: "Kırklareli Üniversitesi Sivil Havacılık Bölümü'nü kazandım ve Üniversitenin son senesinde eşim ile tanıştım. Asıl mesleğim Bodrum’da havalimanında kabin hostesliğiydi. Kırklareli’ne taşındım. Burada da çay ocağını işletmeye başladım. Çay ocağı eşimin babasına ait."

Betül Balu, çay ocağında çalışmanın genellikle erkeklerin bulunduğu bir ortamda özgüvenini artırdığını söylüyor.

Kadınların her alanda başarılı olabileceğini göstermenin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Balu'ya göre, çay ocağı işletmek gibi geleneksel olarak erkeklerin ağırlıklı olduğu bir işi yapmak, diğer kadınlara da cesaret veriyor.

- "Şaşıranlar Çok"

Balu, çay ocağı işleten bir kadın olarak bazı insanların şaşkınlığını ve merakını da fark ettiğini belirtiyor.

Ancak genel olarak, destek ve olumlu tepkilerle karşılaştığını söylüyor.

Balu, "Erkeklerin çoğunlukta olduğu bir ortamda olmak aslında özgüveni de arttırıyor. Biz kadınlar; her alanda olduğu gibi bu alanda da bu işi yapabiliyoruz.

Kadınların sosyal hayatta var olduğunu görüyoruz ve bu mutluluk veriyor.

Diğer kadınlar da gördükçe cesaretleniyor. Bu durum da hoşuma gidiyor. Genel olarak mutluyum.

Bu şekilde çalışmaya devam edeceğim. Bütün kadınlar da her alanda olmaya devam etsin isterim" diyor.

Kaynak: Kırklareli Alternatif Gazetesi