Uşak Belediyesi'nin okullarda başlattığı atık pil kampanyası kapsamında pil toplayan öğrencilere bisiklet hediye edildi.
Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması’na katılan okullardan toplamda 2850 kg atık pil toplandı.
Uşak Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği işbirliğiyle Uşak’taki tüm ilkokullarda çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlenen ‘Atık Pil Toplama’ kampanyasında en fazla atık pil toplayan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Bu yarışmada 675 kg atık pil toplayarak birinci olan Nihat Dülgeroğlu İlkokulu ödül kazandı.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım tarafından bisiklet, satranç seti, futbol ve voleybol topu gibi çeşitli hediyeler verildi.
Törene; Başkan Yalım’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Reyhan Aydın ve Halil Arslan, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Başkan Yalım programda yaptığı konuşmada, geri dönüşümün önemine vurgu yaparak, "Uşak, geri dönüşümün lider şehri. Tekstil başta olmak üzere cam, plastik ve birçok alanda geri dönüşüm konusunda öncüyüz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızda çevre bilinci oluşturmak bizlerin en büyük görevi. Bu kapsamda öğrencilerimizin bilinç sahibi olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız çalışmalar ile hem temiz ve sağlıklı bir kent oluşturuyoruz; hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz" dedi.
Yalım, öğrencilere seslenerek, “Bugün düzenlediğimiz yarışmada birinci olarak liderliği göğüslediniz. Hepinizin çevreye karşı duyarlı birer birey olarak yetişmeniz temennisiyle, sizleri ve ailelerinizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Çocuklarda geri dönüşüm bilincini güçlendirmek ve sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program, hediye dağıtımının ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi.