AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, İstanbul Saraçhane Meydanı’nda düzenlenen gösteride Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve vefat etmiş annesine yönelik sarf edilen hakaret içerikli sözlere sert tepki gösterdi.
Yaşar, bu ifadeleri “insanlık ve ahlak sınırlarını aşan çirkin saldırılar” olarak nitelendirerek şiddetle kınadığını belirtti.
Yazılı bir açıklama yayımlayan İl Başkanı Yaşar, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
“Cumhurbaşkanımızın rahmetli annesine yöneltilen bu seviyesiz ifadeler, ne insanlıkla ne de edep anlayışıyla bağdaşır. Merhum bir annenin hatırasına dahi saygı göstermeyen bu zihniyet, toplumumuzun değerleriyle örtüşmemektedir. Necip Fazıl’ın dediği gibi: ‘Edep yahu! Edep… İnsanda yok ise edep, neylesin medrese mektep.’”
“Milletimizin Vicdanı Bu Çirkinliği Asla Kabul Etmez”
Açıklamasının devamında, toplumun değerlerine ve inançlarına saldıran bu tür yaklaşımların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yaşar, milletin vicdanında bu tür çirkin sözlerin asla karşılık bulamayacağını ifade etti:
“Bu hadsizliği teşvik edenler bilsin ki, milletimizin asil vicdanı bu çirkinliği asla hazmedemeyecek. Haddini aşanlar, edebin yüksek duvarında eriyip gidecek. Siyasi rekabet başka, ahlaki sınırlar başka şeydir. Bu çirkin dili ve seviyesiz yaklaşımı halkımız asla kabul etmeyecektir.”
İl Başkanı Yaşar, açıklamasının sonunda siyasetin nezaketle yapılması gerektiğini, ailelere ve özellikle vefat etmiş kişilere yönelik saldırıların, her şeyden önce toplumsal ahlakla bağdaşmadığını vurguladı.