Gerçek bir doğal şifa kaynağı olan keçiboynuzunun insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Akdeniz Bölgesi’nde yetişlen keçiboynuzu, vitamin ve mineral açısından da son derece zengin bir besin kaynağı olmayı başarıyor. Pekmezi veya doğrudan kendisini de tüketmek yararlı olabiliyor.

Sindirim sorunlarının giderilmesinden kemik erimesine, cinsel gücü artırmasından metabolizmayı hızlandırmasına kadar birçok soruna iyi geliyor. Tam bir şifa kaynağı olan keçiboynuzunu doğru ve düzenli şekilde tüketmek birçok fayda sağlıyor.

SİNDİRİME VE KEMİK ERİMESİNE İYİ GELİYOR!

Keçiboynuzunun tüketimi birçok sağlık sorununun ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Konuya ilişkin yapılan araştırmalara göre serbest radikallerin düşmanı olarak ifade ediliyor. Beta karoten içeren keçiboynuzu, lif açısından da oldukça zengin. Bu sayede midenin güçlenmesini sağlayarak sağlıklı şekilde çalışmasını destekliyor. Bağırsak kanserine yakalanma riskini de azaltıyor.

Kemik erimesi hastalığında da etkili olan keçiboynuzu, kalsiyum açısından da oldukça zengin bir gıdadır. Düzenli şekilde tüketilesi halinde kemik sağlığını güçlendiriyor. Çocuklarda ise yetişkinlere göre daha iyi bir kemik sistemine sahip olmalarını destekliyor.

KEÇİBOYNUZUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Keçiboynuzunun düzenli tüketimiyle sağlıya birçok farklı faydası olduğu görülüyor. Sindirim sisteminin korunması ve kemik sağlığını desteklenmesinin yanı sıra keçiboynuzunun faydalarından bazıları ise kısaca şöyle:

- Cinsel isteğin ve gücün artırılmasını sağlıyor.

- İshale faydalıdır.

- Zekayi geliştirir ve sinir sistemini korur.

- Kolesterole iyi gelir.

- Mideye faydalıdır.

- Hücreleri yenileme ve onarmada yardımcıdır.

- Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

- Öksürüğe iyi gelir.

KEÇİBOYNUZU NASIL TÜKETİLİR?

Doğal bir besin olduğu için keçiboynuzunun gün için en fazla 2 – 3 adet tüketilmesi önerilmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı olsa da çiğ tüketmek yerine keçiboynuzu pekmezi ya da kür şekilden tüketimi önerilmektedir. Aşırı tüketimiyle bazı sağlık sorunları da oluşabilir Bu nedenle ideal miktarda düzenli tüketilmesi önerilmektedir.