Türk mutfağının en kıymetli gıda ürünlerinden biri olan ve değeri bir zamanlar altınla ölçülen tarhana, lezzeti kadar sağlığa faydalarıyla da biliniyor. Kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alan tarhana, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor ve vücudu hastalıklara karşı koruyor. Ancak birçok kişi tarhanayı doğru şekilde tüketmiyor ve yanlış pişirerek tüketiyor. Pişirirken kolaca topaklanan tarhananın lezzeti de bozulabiliyor.

Kış aylarında artan yaygın hastalıklara karşı önlem almak gerekiyor. Doğal ve düzenli beslenerek, gerekli besin değerlerini alarak vücudumuzu hastalıklara karşı koruyabiliriz. Tarhana da içerdiği yoğun ve zengin besin ögeleriyle vücudu hastalıklara karşı koruyor. Adeta vücut için bir güç kalkanı oluşturan tarhana, Türk mutfağının baş köşesinde yer alan yemeklerden biri olarak birçok fayda sağlıyor. Tam anlamıyla şifa kaynağı olan tarhananın faydaları sizi çok şaşırtacak. İşte detaylar…

TÜRK MUTFAĞININ BAŞ TACI

Yüzyıllar boyunca Türk mutfağında yer almış olan, sofraların baş tacı çorbalarından biri olan tarhana, her yaştan insanın seveceği çorbalardan biridir. Yaz aylarında emekle kışa hazırlanan tarhana yörelere göre değişiklik gösterse de genel olarak sebze, baharat karışımlarının mayalanması ve kurutulduktan sonra öğütülmesi ile elde edilir.

Bir vitamin deposu olan tarhana, bağışıklığı güçlendirir ve özellikle soğuk algınlığına iyi gelir. Bulaşıcı hastalıklardan koruyan tarhana, tokluk hissi oluşturarak kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenleyen tarhana, böylece bağırsakların düzgün şekilde çalışmasını sağlar. Mide problemlerine de iyi gelen tarhana, vücutta biriken ödemi ve toksinleri de atar.

ALZHEİMER RİSKİNİ AZALTIR

Beyin sağlığını geliştiren ve koruyan tarhana, hafıza problemlerine çok iyi gelir. Bu sayede tarhana, Alzheimer riskini azaltır ve vücutta bulunan fazla tuzun atılmasına da yardımcı olarak diyabet hastalarına iyi gelir. Özellikle çorba formunda tüketildiğinde birçok fayda sağlayan tarhana, metabolizmayı da hızlandırır