Enflasyonun artması ile birlikte ülke genelinde gayrimenkul fiyatlarında fahiş yükselişler meydana geldi. Yalnızca satılık dairelerin fiyatlarında değil kira bedellerinde de ciddi artışların yaşanması özellikle kendi işini yapmak isteyenleri köşeye sıkıştırdı.

Uzun süredir yüksek kiralara karşı mücadele içerisinde olan vatandaşların ülkenin dört bir yanında uygun kira arayışları devam ederken Uşak halkını sevindirecek bir gelişme yaşandı. Uşak Belediyesi, kuruma ait olan taşınmazlar için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45’inci maddesi doğrultusunda ihaleler düzenleneceğini bildirdi. Peki, Uşak Belediyesi’nin kiralık ihalelerine kimler katılım sağlayabilir? İşte ayrıntılar…

25 İŞ YERİ İÇİN İHALE DÜZENLENECEK

Uşak Belediyesi’nin resmi kaynakları aracılığı ile yayınlanmış olan açıklamaya göre kanunun ilgili maddesi uyarınca taşınmazlar için açık artırma teklif usulü ile ihaleler düzenlenecektir. İhale kapsamında iş yeri kullanım süresi 3 yıl olarak uygulanacaktır. İhaleler, belediye encümeninin huzurunda belediye encümen odasında gerçekleştirilecektir.

UŞAK BELEDİYESİ KİRALIK İŞ YERİ İHALELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kemalöz ve İslice Mahallerinde bulunan toplamda 25 iş yeri için ihale düzenleyecek olan Uşak Belediyesi, kira fiyatlarının ise değişkenlik gösterdiğini bildirdi. 1.000 TL ila 11.500 TL aralığında değişkenlik gösteren kira bedellerine ilişkin resmi açıklamada bulunan kamu kurumu ihale detaylarını da paylaştı.

Uşak Belediyesi’nden alınan bilgilere göre ilgili ihaleler için teklifler en geç 24 Ekim 2023 Salı günü saat 09:00’akadar Uşak Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne teslim edilmelidir. İhaleye katılacak olan gerçek kişiler ve tüzel kişiler, kendileri için belirlenmiş olan belgeleri de ibraz etmelilerdir. Bu kapsamda ilgili gruplar için belirlenmiş olan ihale başvuru evrakları şu şekilde sıralanmıştır:

- Gerçek kişiler için: Nüfus cüzdanı sureti, ikametgah, noter tasdikli vekaletname (vekaleten girecek olanlar için), Belediye Gelir Tahakkuk Şefliği Sicil Servisi’nden alınan ‘borcu yoktur’ yazısı, geçici teminatın yatırıldığını gösteren makbuz.

- Tüzel kişiler için: Yetki belgesi, imza sirküleri, Belediye Gelir Tahakkuk Şefliği Sicil Servisi’nden alınan ‘borcu yoktur’ yazısı, Ticaret ve Sanayi Odası’ndan alınan Oda Kayıt Sicil Belgesi, geçici teminat teminatın yatırıldığını gösteren makbuz.

Kaynak: UŞAK OLAY