2023- 2024 eğitim ve öğretim faaliyetlerinin başlaması ile birlikte birçok düzenleme yürürlüğe girdi. Başta eğitimde kaliteyi ve verimliliği artırabilmek amacı ile birtakım değişikliklere imza atan Milli Eğitim Bakanlığı, ayrıca ilerleyen aralık ayı gibi müfredat değişikliği ile ilgili de açıklamaların yapılacak olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencileri ve öğretmenleri yakından ilgilendiren yeni uygulamaları güncel olarak takip edilmeye devam edilirken son olarak katkı payı ödemeleri ile ilgili bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre eğitim kurumlarında eğitime katkı payı uygulaması yeniden uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda harekete geçen Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kademelere göre belirlenmiş olan katkı payı tutarlarını kamuoyu ile paylaştı. Peki, eğitim kurumlarında katkı payı uygulaması nedir? İşte ayrıntılar…

EĞİTİM KURUMLARINDA KATKI PAYI UYGULAMASI NEDİR?

Katkı payı uygulaması, okul öncesi eğitim kurumlarında kayıtlı bulunan çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanması, eğitim programlarının uygulanması ve öz bakım süreçlerinin desteklenmesi amacı ile talep edilen bir ücrettir. Bu uygulama dahilinde aylık olarak ödeme alınır. Alınacak olan tutar ise, her senenin nisan ayında belirlenir.

Katkı payı uygulaması kapsamında belirlenen tutar, okulun bağımsız olup olmaması, beslenme hizmeti verip vermemesi kriterlerine göre değişiklik gösterir. Tavan ücret kararı tüm okulları bağlar ve dolayısı ile de belirlenmiş olan ücretten fazlasının talep edilmesi uygulamaya aykırıdır.

UŞAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KATKI PAYI ÜCRETİNİ DUYURDU

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile birlikte harekete geçen Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni dönemde geçerli olacak olan katkı payının tavan miktarını belirledi. Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Katkı Payı Tespit Komisyonu’nda oy birliği ile alınmış olan karar, Uşak Valiliği tarafından onaylandı.

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni dönem için belirlemiş olduğu katkı payı tutarları (aylık) şu şekilde sıralandı:

- İlkokul, ortaokul ve liseler- Beslenmesiz: 250 TL

- Bağımsız ana okulları- Beslenmesiz: 250 TL

- Bağımsız ana okulları- Beslenmeli: 600 TL

- Mesleki ve teknik Anadolu liseleri- Beslenmesiz: 250 TL

- Mesleki ve teknik Anadolu liseleri- Beslenmeli: 600 TL

Kaynak: Öyküm Yavuz