Uşak’ta da küresel iklim değişiklikleri tarımını da etkiledi. 80 yıllık iklim verileri Uşak’ta yağış sapmaları olduğunu ve sıcaklığın arttığını da ortaya koydu.
Dünyanın en önemli sorunlarının başında gelen küresel ısınma, bütün dünyayı dolayısıyla Türkiye’yi etkilemektedir. Küresel ısınma sonucunda iklimlerde değişimler meydana gelmektedir. Küresel iklim değişikliğin de Uşak’ta kışı soğuk, yazı kurak, yarı-kurak Akdeniz İklimi özelliği görülürken, yaz mevsiminde sıcaklık maksimumu ve yağış minimumu yaşanıyor
İklim değişikliğinin bir yansıması olarak, özellikle zirai bitkilerin, çimlenme ve büyüme devresinde, bitkilerin ihtiyaç duyduğu yağış miktarında değişmeler oluyor. Uşak’ta en fazla arpa, buğday, şekerpancarı, haşhaş, nohut, domates, karpuz ve çeşitli meyve sebze tarımı yapılmakta ve genelde Türkiye ortalamasının %10-20 üzerinde verim elde edilmektedir.
Daha fazla verim alabilmek için doğru gübrenin seçilmesi ve doğru gübreleme yapılmasıyla tarımda en az %50 verim artışı sağlanabildiğini gösteriyor. Benzer şekilde ekim ve dikim zamanlaması da doğru yapılmalıdır. Zamansız yapılan ekim işlemleri toprağa fayda sağlamayacağı gibi aksine zarar verecektir.