Türkiye çapında üç alanda (deri, tekstil, seramik) ihtisaslaşan tek üniversite olan Uşak Üniversitesi’nin 4 seramik tasarım çalışması daha Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak tescil belgesi aldı.
Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil, Seramik (DTS) Tasarım, Uygulama ve Araştırma Merkezi personelleri tarafından hazırlanan 4 seramik tasarım çalışması Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak tescil belgesi almaya hak kazandı.
DTS Tasarım Merkezinin seramik alanında tescillenen ürün sayısı 8 oldu
Geçtiğimiz yıl 4 tasarımı tescillenen DTS Tasarım Merkezi Seramik Birimi personelleri Öğr. Gör. Gülçin Çavdar ve Öğr. Gör. Ceyda Sıkı'nın şimdi de 4 adet seramik tasarımı, Türkiye Patent Enstitüsüne başvuruları sonucunda onaylanarak ‘Tasarım Tescil Belgesi’ almaya hak kazandı. Deri, tekstil ve seramik alanında ulusal ve uluslararası çapta sektöre yönelik, güncel ve özgün olmakla beraber, estetik ve işlevsel tasarımlar üreten DTS Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezinin seramik alanında tescillenen ürün sayısı toplamda 8 oldu.
Uşak Üniversitesi adına bu alanda alınan bu belge ile hazırlanan tasarımlar, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 17.05.2023 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle korunmak üzere tescil edildi.
Kısa bir zamanda yaptığı ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle deri, tekstil ve seramik sektörlerini domine eder bir konuma gelen Uşak Üniversitesi DTS Tasarım merkezinin tescil alan ürünleriyle ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “DTS Tasarım Merkezimizin seramik alanında aldığı bu ikinci ‘Tasarım Tescil Belgesi’ için kutluyorum. Şehrimiz deri, tekstil ve seramik alanlarında öne çıkan bir şehir. Bu alanlarda bugüne kadar tasarım konusunda bir eksiklik vardı. Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezimiz yaptığı çalışmalarla alandaki bu eksikliği gideriyor.” dedi.