TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Uşakspor'da, ilk yarının sona ermesiyle birlikte, takımdaki futbolcuların sözleşmelerini tek taraflı fesh ederek takımdan ayrıldığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Uşakspor'da ilk yarının tamamlanmasıyla birlikte 17 futbolcunun paralarını alamadıkları gerekçesiyle , kendi istekleri doğrultusunda takımla yollarını ayırdı ve bu rakamın daha da artarak 20-25 seviyelerini bulması bekleniyor.
Uşakspor'da ise şuan da 12 futbolcunun antrenmanlara devam ettiği, bu 12 oyuncunun çoğunun da alt yapı oyuncusu olduğu öğrenildi.
TAKIMDAN AYRILAN 17 FUTBOLCU'NUN İSİMLERİ ŞU ŞEKİLDE;
Ahmet Yılmaz, Baran Okutan, Ege Özkayımoğlu, Emre Balkı, İbrahim Çağrı Oğuz, İbrahim Bağcı, Kerem Sercan Kara, Kubilay Eren Şahin, Mustafa Kemal Karaman, Necati Gökhan Karpuz, Onur Kıntaş, Ömer Faruk Çalışkan, Ömer Gür, Gökmen Aydoğdu, Soner Besen, Soykan Alp Aydın, Süleyman Emre Ödemiş.
KULÜBÜN SAHİBİ AKÜZÜM, BİRKEZ UŞAK’A GELDİ BİR DAHA DA GÖRÜNMEDİ
Takımın bu kötü gidişinin en büyük sorumlusu ve tüm organizasyonun yetkili Kulüp sahibi olan Ural Aküzüm ise şuanda takımla alakalı sessizliğini koruyor.
Takımı 2 yıl önce Uşak Belediyesi'nden devir alan Ural Aküzüm'ün, sezon başında Uşak’a bir kez geldiği daha sonra ise hiç Uşak’a gelmediği öğrenildi.
Tüm bunlar takımda yaşanırken kulüp başkanının olanları izlemesi üzücü bir durum.
GİDEN FUTBOLCULARIN YERİ NASIL DOLDURULACAK "1 MİLYON TL BORÇ VAR"
Yaşanan tüm bu olaylar neticesinde kadroda sadece 12 futbolcusu bulunan Uşakspor'un, ligin 2. yarısında transfer yapıp yapmayacağı belli değil. Takımın son sırada bulunması ve ligden düşmeye yakın olması ise taraftarları endişelendiriyor.
Diğer taraftan Uşakspor'un güncel olarak yaklaşık 1 milyon TL borcu sebebi ile transfer yasağı da bulunduğu bildirildi. Transfer yasağının kaldırılması için bu 1 milyon TL'nin bir an önce TFF'ye ödenmesi gerektiği, aksi takdirde kulübün transfer yapamayacağı için kadrosundaki eksiklerini alt yapıdaki oyuncularla kapatmak zorunda kalacak.