Uşak genelinde, 9 günlük bayram ve ara tatilinin sona ermesiyle birlikte ders zili yeniden çalacak. İl genelindeki 314 okulda eğitim gören 61 bin 776 öğrenci, yarın itibarıyla okullarına dönerek ders başı yapacak.
Bayram ve ara tatil sürecinde öğrenciler dinlenme ve eğlenme fırsatı bulurken, okullar da yeni döneme hazırlanmak için çalıştı. Uşak’taki eğitim kurumları, öğretmenler ve veliler, öğrencilerin derslere adapte olabilmesi için hazırlıklarını tamamladı.
Öğrencilere Rehberlik Desteği
Tatilden dönen öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve derslere hızlı adapte olmalarını sağlamak adına öğretmenler rehberlik çalışmalarını sürdürecek. Eğitimde yaşanabilecek aksaklıkların telafi edilmesi amacıyla rehberlik hizmetleri ve öğrenci destek programları yoğun şekilde uygulanacak.
Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, velilere de önemli görevler düştüğünü vurguladı. Tatil sonrası derslere uyum sürecinde ailelerin destekleyici olması ve öğrencilerin ders çalışma alışkanlıklarını yeniden kazanmalarına katkı sağlaması gerektiği ifade edildi.