Teknolojinin hızla gelişmesi, tüketici alışkanlıklarının değişmesi ve çağın gerektirdikleri, akıllı telefon kullanımını yaygınlaştırdı. Kısa bir süre öncesine kadar yalnızca ‘alo’ demek için kullanılan telefonlar, bugün birçok kişinin hayatının vazgeçilmezi oldu. Gündelik hayat akışı içerisinde yürütülebilecek birçok işlemin tek ekran üzerinden yürütülmesini sağlayarak temel ihtiyaç ürünü olarak değerlendirilmeye başlanan cihazlar, sektörde de rekabetin kızışmasını sağladı.
Müşteri satılarını artırabilmek, mevcut müşterilerini sadık müşteri statüsüne yükseltebilmek amacı ile yeni akıllı telefonlar üzerinde çalışmayı sürdüren teknoloji firmaları tüketiciler tarafından yakından takip edilirlerken bir gelişme de bataryalar adına yaşandı. Edinilen bilgilere göre bilim insanları akıllı cihazların şarj sürelerini uzatacak bir çip üzerinde çalışmaya başladı.
BİLİM İNSANLARINDAN HEYECANLANDIRAN ÇALIŞMA
Birçok akıllı cihazın şarj süresinin, eski cihazlara göre daha kısa olduğu bilinir. Bu, bazı akıllı telefon modellerinde çok daha ciddi bir problem olarak kayda geçer. Bu durumu göz önünde bulundurarak bir çalışma başlatan Cambridge Üniversitesi bilim insanları, akıllı telefon kullanıcılarını heyecanlandırdı. Edinilen bilgilere göre araştırmacılar akıllı telefonun şarj ömrünü 1 aya kadar çıkaran yeni bir mikroçip üzerinde çalışmaya başladı. Çalışmanın, Birleşik Krallık hükümeti tarafından desteklendiği öğrenildi.
“BUNU YALNIZCA BU EKİP YAPABİLİR”
Hükümet, Cambridge Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmaya ilişkin bir basın açıklaması yayınladı. Yarı iletkenler, Teknoloji Bakanlığı’ndan Paul Scully tarafından ‘modern dünyanın temel taşı’ olarak tanımlandı. Hemen hemen sıfır enerjiye ihtiyaç duyan bir silikon çip işlemcisinin tasarlanmasına dayanan fikre ilişkin henüz daha fazla bir bilgi bulunmuyor.
Teknoloji sektörüne yeni bir soluk getireceği tahmin edilen çakışma hakkında konuşan proje yöneticisi Sean Redmond, ortaya konulan bu iddianın gerçeğe dönüştürülebilmesi durumunda telefonların günlük olarak değil 30 gün boyunca aralıksız olarak kullanılabileceğini belirtti. Redmond, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün dünyada hiç kimse bunu bir yarı iletken çip ile gerçeğe dönüştüremedi. Eğer bunu yapabilecek biri varsa o da Cambridge’deki ekip olacaktır.