Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Niyazi Tekin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak, kentte görev yapan tüm hekimlerin bayramını kutladı.
Açıklamasında sağlık sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çeken Dr. Tekin, hekimlerin daha iyi çalışma koşulları ve hastaların daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için çözüm beklediklerini vurguladı.
Başkan Tekin, konuşmasında sağlık sisteminin giderek tıkandığını ifade ederek, “Türkiye’de kişi başına hekime başvuru sayısı 2024 yılında 11’i aşarak Avrupa ortalamasının iki katına çıktı. Ancak dayatılan 5 dakikalık muayene süresiyle hem hekimler hem de hastalar mağdur ediliyor. Yetersiz muayene süreleri nedeniyle hastalar defalarca sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda kalıyor, gereksiz tetkikler ve ilaç kullanımı ise sağlık sistemine büyük bir yük getiriyor” dedi.
Özel hastanelerin büyük zincirler haline gelerek tekelleştiğini belirten Dr. Tekin, “Sağlık turizmi, kayıt dışı işlemler ve özel hastanelere aktarılan devasa kaynaklarla sağlık sisteminde büyük bir sermaye kayması yaşandı. Bugün gelinen noktada vatandaşlarımız randevu almakta zorlanıyor, birçok görüntüleme ve inceleme aylar sonrasına erteleniyor” ifadelerini kullandı.
Uşak’ta ciddi bir sağlık yatırımı ihtiyacı olduğunu dile getiren Tekin, yeni bir devlet hastanesinin acilen hizmete girmesi gerektiğini belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tasarruf tedbirlerinin halkın sağlık hakkını engellememesi gerektiğini söyleyen Dr. Tekin, “Ramazan ayının manevi atmosferinde toplumsal birlik ve beraberliği ön planda tutmak istiyoruz, ancak halkın sağlık ihtiyacı ötelenemez. Uşak’ta bir devlet hastanesine acilen ihtiyaç vardır” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
Açıklamasının sonunda, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm Türk hekimlerini rahmet ve minnetle anarak, 14 Mart Tıp Bayramı’nın tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.