Yaptığı açıklamalarla ezberleri bozan, yeme ve içme alışkanlıklarına ilişkin dikkat çeken söylemlerde bulunan ve sık sık gündeme gelen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir kez daha dikkat çeken açıklamalarıyla adından söz ettirdi.

Canan Karatay, bu kez de sık sık “Pilim bitti” diyerek halsizlik yaşayanlara önerilerde bulundu ve içsel stres kadar fiziksel stresten de uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Daha önce insanların yeme içme alışkanlıklarına yönelik dikkat çeken söylemlerde bulunan, verdiği yeme içme tavsiyeleri ile sık sık gündeme gelen Canan Karatay, kronik halsizlik yaşayanlara seslendi.

İçsel stres kadar fiziksel stresten de uzak durulması gerektiğini söyleyerek halsizlik yaşayanlara önerilerde bulunan Canan Karatay, bu kez de “Deli danalar gibi koşarsak, 8 saat tenis oynarsak halsizlik olur” sözlerini dile getirdi. İşte detaylar…

“KORONAVİRÜS GEÇİRENLERDE ÇOK ARTTI”

Sağlıklı ve dengeli beslenme tavsiyeleri ile gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, kronik hale gelen halsizlik ile ilgili olarak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Karatay, “Yorgunluk ve halsizlik, koronavirüs geçirenlerde çok arttı” dedi. Karatay bu noktada temel sinir bozuklukları ile beyin hastalıklarına bağlı yorgunlukların yanı sıra, zaman zaman görülen halsizlikten söz ettiğini vurguladı.

“HALSİZLİĞİN EN BÜYÜK NEDENLERİNDEN BİRİ…”

Karatay açıklamasında, halsizliğin en önemli sebeplerinden birinin stres olduğunu, insanın farkında olmadan yaşadığı kaygıların, psişik

bozuklukların ve uykusuzlukların buna neden olduğunu ifade etti.

Karatay bunun yanında halsizliğin en büyük nedenlerinden birinin

vücutta minerallerin ve özellikle de magnezyum ile potasyumun eksikliğinin olduğunu, susuzluğun da buna dahil olduğunu belirtti.

“DELİ DANALAR GİBİ KOŞARSAK…”

Karatay açıklamasında, enfeksiyon ve ateşli hastalıkların da halsizliğe neden olduğunu belirterek,

“Onlar geçicidir. Hastalık düzelince ortadan kalkar. Otururken birdenbire ‘Pilim bitti’ diyoruz.

Yani, pilimizi şarj etmemiz lazım… Deli danalar gibi koşarsak, 8 saat tenis oynarsak tabii ki halsizlik olur. O kadar doğal ki bunlar…” dedi.