Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan İsviçre, işçi sıkıntısı çekiyor. İsviçre işçi alımıyla ilgili detaylar merak ediliyor. Ortalama asgari ücretin 9 katı fazla maaşın verildiği ülkede işçi alımları ile alakalı başvuruların nasıl yapıldığının detayları haberimizde.

Dünyanın ekonomi bakımından zirvelerinde olan ülkelerinden bir tanesi olan İsviçre'nin işçi ihtiyacı olduğu ortaya çıktı. 85 bin personele ihtiyacı olduğunu açıklayan İsviçre'nin hangi sektörlerde alım yapacağı da açıklandı. Pek çok Avrupa ülkesi insan istihdam ediyor. Pandemiden sonra İsviçre kalifiye işçi bulmakta zorlandı. Ülkenin çözümü ise 85.000 yabancı işçi ilanı vermek oldu. İşte tüm detaylar.

HANGİ SEKTÖRLERDEN ALIM YAPILACAK?

İsviçre’nin işçi alımı yapacağı sektörler de belli oldu. Başta sağlık sektörü olmak üzere turizm otelcilik, teknisyen, bilgisayar uzmanı ve mühendis gibi birçok alanda işçi arayan İsviçre, ilanlarını yayınladı.  DynaJobs veya da Adecco gibi işçi bulma kurumlarını başvurup, mesleğinize uygun işi bulabilirsiniz. İsviçre’ye gitmek için davet almanız gerekiyor. Davet almak için ise şu şartları sağlamanız gerekiyor:

Belirli bir seviyede dil bilgisi

İsviçre’de devlet veya sosyal yardım almadan geçinebileceğinizi kanıtlamak

İkamet edebileceğiniz evinizin olması

İSVİÇRE’DE MAAŞLAR NE KADAR?

bbnhaber.com.tr adresinde yer alan habere göre; İsviçre, 103 bin TL’den başlayan ve 202 bin TL’ye kadar çıkan maaşlarla işçi alacak. İsviçre, dünyanın en zengin ülkelerinden biri olmasıyla biliniyor. İsviçre’de saatlik asgari ücret 23 İsviçre Frangıdır. Bu da aylık maaşın 4 bin İsviçre Frangı olduğunu göstermektedir. Yani Türk lirası ile saatlik 596 lira, aylık ise 103 bin lira maaş demek. İsviçre’de çalışacak olan işçiler, yüksek maaşların yanı sıra refah seviyesinden de yararlanabilecek.

İsviçre’de iş bulmak isteyenler için dil bilgisi önemli bir kriter. Özellikle Almanca, Fransızca ve İtalyanca bilenlere öncelik tanınacak. Son yıllarda Balkan ülkelerinden Almanya, Fransa gibi ülkeler de işçi alımı yapıyordu. Ancak bu alımlar yeterli olmayınca Türkiye gibi ülkelerden de Avrupa ülkelerine işçi akışı başladı.