Sarımsak sadece nefis tadıyla değil, aynı zamanda tıbbi özellikleriyle de ünlüdür. Sarımsağın hem iç hem de dış kısımları muazzam bir değere sahiptir. Şaşırtıcı bir şekilde, sarımsağın kabuğu hastalıklara karşı direncimizi artıran bir madde içerir.

Tarih boyunca sarımsak hem mutfak lezzetlerine hem de tıbbi ilaçlara dahil edilmiştir. Sindirim sistemini düzenleme ve kan şekeri seviyelerini kontrol etmekten tümörlerle mücadeleye kadar çok sayıda fayda sunma yeteneği iyi belgelenmiştir. Sarımsak kabuğunun olağanüstü etkilerini öğrendiğinizde, onu çöpe atmayı bir daha asla düşünmeyeceksiniz. İşte ayrıntılar.

SARIMSAK KABUĞUNDA 6 ANTİOKSİDAN VAR

Halk arasında genellikle doğal bir antibiyotik olarak anılan sarımsak, mutfakta kullanımının ötesine geçen geniş bir fayda yelpazesi sunar. Tedavi edici özellikleri ilk olarak eski Mısırlılar tarafından fark edilmiştir. Yüzde 84,09’u su, yüzde 13,38 organik madde ve yüzde 1,53 inorganik maddeden oluşan sarımsak, çinko, germanyum ve A, B1 ve C vitaminleri gibi temel besin maddelerinin zengin bir kaynağıdır. Ayrıca 33 farklı sülfür bileşiği içerir.

Sarımsağın avantajlarından bazıları, saç ve tırnak sağlığı, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet yönetimi, kilo kontrolü ve enfeksiyon ve iltihaplanmanın önlenmesidir. Özellikle sarımsak kabuğunda, bağışıklık sistemini güçlendiren altı farklı antioksidan bol miktarda bulunur. Ayrıca, kabuk cilt dokusunun gelişimine yardımcı olur ve belirli iltihaplanma türlerini azaltma potansiyeline sahiptir. Sarımsak kabuğunun faydalarından yararlanmanın kayda değer bir yolu sarımsak kabuğu çayı tüketmektir. Bu doğal ilaç sadece toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda öksürükle ilgili sorunların giderilmesini de sağlar.

SARIMSAK KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Sarımsak kabuğu çayı hazırlamak için, sarımsak dişleri soyun ve kabukları bir demliğe yerleştirin. Ardından, demliğe 2 bardak kaynar su dökün ve ağzını sıkıca kapatın. Karışımı 1 saat boyunca demlenmeye bırakın ve aromaların tamamen demlenmesini sağlayın.

Çay demlendikten sonra tadını çıkarmaya hazırdır. Bu canlandırıcı çaydan günde bir bardak tüketilmesi tavsiye edilir. Bununla birlikte, sarımsak kabuğu çayının aroması veya tadı hoşunuza gitmiyorsa, zencefil, portakal veya bal gibi malzemeler ekleyerek lezzetini artırma seçeneğiniz vardır