Türkiye’de, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ihtiyaçlarına göre nakdi ve ayni yardımlar yapılıyor. Söz konusu yardımlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile vatandaşlara ulaştırılıyor. Bu yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşların, yardım türüne göre başvuruda bulunması gerekiyor. İlgili yardım ödemelerinde aranan koşulları sağlayan vatandaşlara, başvuruları sonrasında bu yardımlar ulaştırılıyor. Bu yardımlar arasında, kırtasiye ve eğitim yardım ödemeleri de yer alıyor.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı, 11 Eylül Pazartesi itibariyle başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışma takvimi belli oldu ve öğrenciler ve öğretmenler için ders zili çaldı. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kırtasiye yardımı olarak da bilinen eğitim öğretim yardım başvuruları için de araştırmalar hız kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu yardımlar kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere ödemeler gerçekleştirecek. Peki başvurular nasıl yapılır? İşte detaylar…

KİMLER KIRTASİYE YARDIMI ALABİLİR?

Vatandaşlar, kırtasiye yardımları için başvuruların nereden, hangi tarihe kadar ve nasıl yapılacağını araştırıyor. İhtiyaç sahibi olan ailelere, başvuruda bulunmaları halinde maddi kolaylık sağlanacak.

Söz konusu yardıma başvuruda bulunacak olan vatandaşlarda bazı koşullar aranıyor. Buna göre eğitim ve öğretim yardımları, öğrenimi devam eden vatandaşlara vazife veya harp malullüğü aylığı alanlara, 2330 sayılı Kanun ve 3713 sayılı Kanun kapsamında gerçekleşen olaylar nedeniyle aylık alanlara ödeniyor.

NASIL BAŞVURU YAPILIR, ÖDEMELER NE ZAMAN VERİLİR?

Kırtasiye yardımı olarak da bilinen eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri başvuruları, e-Devlet kanalı üzerinden yapılabiliyor. Vatandaşlar, aranan şartları karşılamaları durumunda yılda 1 kereye mahsus olmak üzere YÖK ve MEB sistemleri üzerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilenlere ödenen bu yardımlardan toplu ödeme halinde yararlanabilecek.

Şartları karşılayan ve başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlara, e-Devlet kanalı üzerinden yaptıkları başvurularının kabul edilmesi durumunda 1 Eylül - 31 Aralık 2023 tarihleri arasında toplu ödeme yapılıyor.

Editör: Ozan Yavuz