Uşak’ın lezzet haritasında özel bir yeri olan ve geçmişi 50 yıl öncesine uzanan Gediz Güveçcisi, bugün 26 yaşındaki Hakan Başar ile babasının ellerinde yeniden hayat buluyor.
Sadece bir yemek mekânı değil, aynı zamanda kökleri acı bir göç hikâyesine dayanan bu işletme, üç kuşağın emeğiyle ayakta kalmayı başarıyor.
Gediz’den Uşak’a Uzanan Bir Emek Serüveni
1971 yılında meydana gelen Gediz depremi, yalnızca bir kenti değil, orada yaşayan birçok insanın hayatını da kökten değiştirdi.
O isimlerden biri olan Selahattin Güngör, ailesiyle birlikte Uşak’a göç etti ve burada kendi geçimini sağlamak amacıyla küçük bir lokanta açtı. Bu lokanta, kısa sürede “güveç” lezzetiyle ün kazandı ve Uşak halkının gözdesi oldu.
Bir Lezzet Bayrağı El Değiştiriyor
Zamanla oğluna devrettiği bu işletmede, Ahmet Güngör yıllarca aynı lezzeti ve kaliteyi sürdürdü. Şimdi ise bu lezzet bayrağını yeni bir aile taşıyor. Hakan Başar ve babası, 55 yıllık bu mutfak kültürünü kendi yorumlarıyla geleceğe aktarıyor.
“Babasının Mesleğini Hayatına Dönüştürdü”
Henüz 26 yaşında olan Hakan Başar, üç yıldır babasıyla birlikte mutfakta müşterilerine yemekler hazırlıyor.
Genç yaşına rağmen büyük bir özveriyle çalışan Başar, baba mesleğini sürdürüyor olmanın kendisi için hem büyük bir onur hem de ciddi bir sorumluluk olduğunu söylüyor.
Başar; “Bu sadece bir iş değil, bir geleneği devam ettirmek gibi. Her sabah ocağın başına geçtiğimde bunu hissediyorum. İnsanların bu lezzeti sevmesi, bizim de özverimizle birleşince çok anlamlı bir iş haline geliyor.” İfadelerini kullandı.